Актуелно
Почетна / Македонија / Политика / Кои пратеници од Коалицијата „Можеме“ влегуваат во Собранието?

Кои пратеници од Коалицијата „Можеме“ влегуваат во Собранието?

Според нив, Коалицијата „Можеме“ на СДСМ и Беса освои 46 мандати, соопштија вчера од Државната изборна комисија.

По објавувањето на конечните неофицијални резултати од предвремените парламентарни избори што се одржаа на 15 јули, течат роковите за приговори и жалби за спроведувањето на изборниот процес и за сумирањето на резултатите.

Дел од партиите учесници на изборите се пожалија на нерегуларности и грешки во сумирањето на резултатите и најавија дека ќе поднесат приговори до ДИК и другите надлежни институции.

Еве кои се засега сигурни за седнување во пратеничките клупи:

Прва изборна единица

Никола Димитров
Мила Царовска
Дамјан Манчевски
Моника Зајкова
Дарко Каевски
Горан Мисовски
Кастриот Реџепи
Марија Георгиевска

Втора изборна единица

Оливер Спасовски
Сања Лукаревска
Мухамед Зеќири
Даниела Маркоска
Мартин Костовски
Љатифе Шиковска
Бастри Бајрами

Трета изборна единица

Љупчо Николовски
Јагода Шахпаска
Сашко Николов
Маја Морачанин
Ненад Коциќ
Соња Михајловска
Љупчо Балковски
Марија Ангелова
Илија Николовски

Четврта изборна единица

Зоран Заев
Соња Мираковска
Миле Талевски
Даниела Колева
Панчо Минов
Марија Костадинова
Костадин Костадинов
Лолита Ристова
Павле Трајанов
Коле Чаракчиев

Петта изборна единица

Радмила Шекеринска
Јован Митрески
Бисера Стојчевска-Костадиновска
Лазе Таневски
Бети Наумовска-Рабаџиевска
Енес Ибрахим
Боби Мојсоски
Жаклина Лазаревска

Шеста изборна единица

Биљал Касами
Фаница Николоска
Бејџан Иљас
Фадил Зендели

loading...