Актуелно
Почетна / Македонија / Комисијата за заразни болести ќе остави Владата да ја донесе одлуката за границите

Комисијата за заразни болести ќе остави Владата да ја донесе одлуката за границите

Комисијата за заразни болести нема да донесе препораки за прашањето за границите, одлуката ќе ја препушти на Владата.

Земајќи го во предвид развојот на ситуацијата со коронавирусот во соседството, денеска требаше да се одлучува за ново затворање и за евентуално повторно воведување на „нов режим“ со границите на Србија и Косово.

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров вчера рече дека одлуката за евентуално затворање на границите, нема да биде политичка.

Според последните податоци, во Србија изминатото деноноќие се регистрирани 359 нови случаи но и ова се дискутабилни бројки се очекува бројките да бидат многу многу повисоки затоа што Србија во изминатиот период покажа дека знае како да манипулира со бројките. Ситуацијата во Белград е најпроблематична затоа што 82,5 проценти од сите заразени се регистрирани во главниот град на Србија.

loading...