Корнвол: Маж (18) е спасен од дупка што ја ископал на плажата Њуквеј, откако се срушила врз него

од desk4

На 18 годишникот му било дозволено да си оди дома, откако бил прегледан од медицински лица на плажата Фистрал во Њуквеј.

Еден 18-годишник мораше да биде спасен од дупката што ја ископа на плажата, откако таа се урна врз него.

Службите за итни случаи беа повикани од крајбрежната стража во плажата Фистрал во Њуквеј во четвртокот во 17.30 часот.

Тие го пронашле човекот заробен во дупката што ја ископал во песокот откако паднал врз него, соопшти Девон и полиција на Корнвол.

Полицијата вели дека „пријателите и посетителите на плажата сите работеле заедно за да го ископаат човекот“.

„Ве молиме, не копајте огромни дупки во песокот, песокот делумно се распаѓа, а тежината на песокот е околу еден тон на метар квадратен.“

„Вие не би ископале дупка во градината и не би дозволиле вашите деца да се влезат внатре. Ве молиме, не правете го тоа ниту на плажа“. изјави противпожарната служба на Корнвол.

Слични содржини