Косовската полиција фрла шок бомби и солзавец (ВИДЕО)

од Milan1

Косовската полиција упадна во аптека во српскиот дел на Косовска Митровица, што доведе до конфликт, со локалното српско население.

Косовската полиција при својата акција во Северна Митровица користи шок бомби и солзавец. Поради акцијата неколку стотици граѓани блокираа неколку улици и се слушаат сирени за тревога.

Според неофицијални информации, слична акција се спроведува во моментов и во Звечан.

Слични содржини