Косовските безбедносни сили купуваат хеликоптери

од Vladimir Zorba

Полковникот и прв офицер на косовските безбедносни сили (КБС), Сефер Исуфи изјави дека проектот за набавка на хеликоптери е во план.

Тој за ТВ „Клан Косова“ изјави дека во почетната фаза е планирана набавка на мултифункционални хеликоптери, пренесе „Газета експрес“.

Исуфи изјави дека КБС ќе има одбранбени системи, борбени системи, системи за борбена поддршка и системи за сервисна одбрана.

Слични содржини