Ковачевски: Буџетот 2023 е буџет од кој се очекуваат резултати

од Stefanija Kuzmanovska

Буџетот 2023 е основа за нашата визија за стабилна, економски просперитетна и напредна Северна Македонија. Буџет од кој се очекуваат резултати, истакна премиерот Димитар Ковачевски, во објава на Фејсбук.

Ковачевски посочува дека се обезбедени средства за раст и развој, за реформи, трансформација на општеството и забрзана евроинтеграција.

„Со напорна работа, нема недостижна цел“, порачува премиерот.

 

Слични содржини