Ковачевски: Маврово и Ростуше ќе го продолжи патот на напредокот, Куртовски и натаму ќе се истакнува со беспрекорна работа

од Берта Китинска

Денеска претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски, се сретна со жителите од мавровскиот крај, каде поддршката за кандидатот за градоначалник, Медат Куртовски е голема.

“Важно е Маврово и Ростуше да продолжи да се развива како модерна, еколошка и европска општина која ги користи сите свои потенцијали кои ги има во изобилие”, рече Ковачевски.

Во изминатиот период, во Маврово и Ростуше се инвестирани блиску 32 милиони евра за инфраструктура и проекти кои се веќе реализирано, а дел се во тек.

Маврово го има сиот потенцијал да се развие во светски позната туристичка дестинација.

Во наредниот период, Куртовски ќе реализира низа проекти во Маврово, меѓу кои санација на резервоар за вода во месноста Крстови, санација на локалниот пат, зафаќање на нови резервоари за вода и изградба на велосипедска патека околу езерото.

” Упорноста на Медат Куртовски, посветената работа, Маврово и Ростуше го ставија високо на листата на приоритети на Владата и во тесна соработка со општината ги решаваме клучните проблеми и на општината и на граѓаните”, рече Ковачевски.

Куртовски во досегашниот мандат, докажа дека работи еднакво за сите населени места, и за Леуново, Никифорово, Ново Село, Маврово и Врбен.

Во наредниот период е предвидено уредување на селските улички на овие места, чистење на дивите депонии, нови резервоари за вода, санација на локалниот пат.

” 20 август е убава можност да покажеме дека сме сплотени дека сите заедно и Македонци, Албнаци, Турци, Македонци муслимани, сите сложно да избереме сигурна и европска иднина за наше и ваше Маврово и Ростуше”, рече Ковачевски.

Слични содржини