Актуелно
Почетна / IN/OUT / Кристијано Роналдо ја пронајде девојката која му помагала додека бил сиромашен

Кристијано Роналдо ја пронајде девојката која му помагала додека бил сиромашен

Минатата недела Кристијано Роналдо изјави дека како тинејџер бил многу сиромашен и дека често немал што да јаде. Во интервју за Good Morning Britain изјави дека би сакал да ги пронајде девојките кои му давале храна.

„Имав 12 години и немав пари. Живеев со другите играчи врсници од други делови на Португалија. Ми беше тешко без родителите. Во една продавница на McDonald’s добивавме хамбургери кои остануваа непродадени. Таму работеше жена по има Една и уште две девојки, многу би сакал да ги пронајдам“, изјави тогаш Роналдо.

Една од жените кои му давале бесплатно храна на Роналдо е Пола Лека која изјави дека би ја прифатила поканата за вечера со славниот фудбалер. Таа раскажа како го запознала Роналдо.

„Ќе се појавеа пред ресторанот и кога би останале неколку хамбургери непродадени нашиот менаџер ни дозволуваше да им ги дадеме. Меѓу децата беше и Кристијано Роналдо кој беше и најплашлив. Доаѓаа секоја вечер“, вели Пола.

Таа вели дека денес нејзиниот син не ѝ верува дека му давала хамбургери на славниот фудбалер.

Сето ова се случувало во 2000 година, кога Роналдо живеел во тешки услови.

loading...