Кривокапиќ објави видео од инцидентот со возилото во кое се наоѓаше неговата ќерка (ВИДЕО)

од Nikola Popovski

Црногорскиот премиер Здравко Кривокапиќ објави видео од службеното возило, кое беше опколено на патот Подгорица-Никшиќ од група граѓани која се упатила на протест пред Владата во Подгорица, а во кое беше и неговата ќерка.

Да потсетиме, тие се обидоа да спречат премин на возила на Генералниот секретаријат на Владата, што го управуваше службеник на Полициската управа, така што седнаа на хаубата на автомобилот.

„Дали и на ова мислевте, Ѓукановиќ, кога вчера рековте дека ќе се борите за Црна Гора со сите средства? Вие нема да ја запрете Црна Гора, ниту мене, ниту по цена на вашиот живот. Мир, ред и закон “, напишал Кривокапиќ со објавеното видео.

На снимката се гледа како едно лице од автомобилот повторува дека станува збор за службено полициско возило.

Во оваа прилика, црногорската полиција исто така објави дека сите факти и околности во врска со настанот во Никшиќ, особено околностите за загрозување на безбедноста на заштитените лица и полицискиот службеник, ќе бидат утврдени со полициските и обвинителските активности.

Во соопштението, Полициската управа на Црна Гора, во врска со тврдењето дека полициски службеник „ги прегазил граѓаните кои протестирале“, се наведува дека тој ја извршувал работата за директно обезбедување на заштитени лица, членови на потесното семејство на премиерот Здравко Кривокапиќ, во во согласност со важечките прописи.На патот Подгорица-Никшиќ, со службено моторно возило, во Богетиши, наишол на група луѓе кои го блокирале патот и се движеле кон Никшиќ.

„Не можејќи да продолжи да се движи кон Никшиќ и оценувајќи ја моменталната состојба на блокираниот дел од патот, полицаецот кој управувал со службеното возило се обидел да се врати во Подгорица со помош на полицијата на Никшиќ“, се вели во соопштението.

 

Слични содржини