Актуелно
Почетна / Македонија / Политика / Кржаловски: Невозможна мисија е ВМРО-ДПМНЕ да го смени Преспанскиот договор

Кржаловски: Невозможна мисија е ВМРО-ДПМНЕ да го смени Преспанскиот договор

Извршниот директор на МЦМС, Александар Кржаловски, во „360 Степени“ изјави дека ВМРО-ДПМНЕ знае дека менувањето на Преспанскиот договор е невозможна мисија, но го користи за гласови.

Тој вели дека со оглед на тоа што мнозинството од граѓаните се против овој договор, тие сакаат да слушаат дека нешто може да се смени и ова може да донесе одреден број на гласови на контото на ВМРО-ДПМНЕ.

„Тие се внимателни со секоја изјава, ќе го смениме ако освоиме 81 глас, што е невозможна мисија“, вели Кржаловски.

loading...