Лапорта фаворит за изборите во Барса на 24 јануари

од Stefanija Kuzmanovska

Тројца кандидати утре ќе ја започнат изборната кампања за местото претседател на Барселона. Актуелниот претседател Џоан Лапорта за противници ќе ги има Виктор Фонта и Тони Фрејш.

Барселона ги одобри кандидатурите на тројцата кандидати, откако Лапорта собра 9.625 потписи, Фонт 4.431 и Фрејш 2.634 потписи. Емили Русо се откажа и ја повлече својата кандидатура.

Изборната кампања започнува утре, а изборите за претседател на каталонскиот гигант се во недела, на 24 јануари.

 

loading...

Слични содржини