Ласовска: Не се мачете, дајте симнете го имунитетот на сите пратеници од ВМРО-ДПМНЕ

од Vladimir Zorba

Расправата за одземање на имунитетот на пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ и поранешен претседател на Собранието, Трајко Вељаноски, собраниската Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања ќе ја продолжи во 15 часот и 30 минути по редовната пауза.

Пратениците од опозицијата реагираа дека ова е осми пат како Комисијата расправа за одземање на имунитет на пратеник од ВМРО-ДПМНЕ и предложија колективно на сите да им биде одземен пратеничкиот имунитет.

– Не се мачете, дајте симнете го имунитетот на сите пратеници од ВМРО-ДПМНЕ, па во пресрет на предизборието да се пишува за одземен имунитет на опозициски пратеници, изјави Благица Ласовска од ВМРО-ДПМНЕ.

Според опозицијата, вештачењето на телефонот на Трајко Вељаноски било извршено пред една година и обвинителството да имало оправдани индиции немало да чека до сега да побара одземање на имунитетот и да го остави слободно да се шета.

loading...

Слични содржини