Леонардо Ди Каприо објави слика од Скопје: Влијанието на климатските промени врз човековото здравје (фото)

од Nikola Popovski

Славниот холивудски актер, Леонардо ди Каприо објави слика на Инстаграм, споделувајќи извештај за влијанието на климатските промени на човековото здравје.

Со извештајот, тој стави слика од скопскиот плоштад, на која може да се види како мајка и дете како се разладуваат при високи температури.

„Зголемувањето на температурите, може да резултира со зголемување на болести поврзани со топлината и смртни случаи, како и закана од нови заразни болести, тврдат научниците од универзитетот „Џон Хопкинс“. Во еден труд објавен во „Journal of Clinical Investigation“, се вели дека со климатските промени, можеме да очекуваме да се зголемат случаите на грчеви, исцрпување и потенцијални срцеви удари. Екстремната топлина особено ќе влијае на децата, постарите луѓе, луѓето кои страдаат од хронични болести и луѓе од ранлиците категории“, напиша славниот актер на Инстаграм.

Слични содржини