Линд: Разочарана сум што се уште нема преговори за С.Македонија

од Берта Китинска

Разочарана сум што се уште нема преговори за Северна Македонија. Јас цврсто верувам дека преговорите требаше да бидат започнати во март 2020 година и требаше да донесе едногласна одлука за ова, рече денеска шведската министерка за надворешни работи, Ана Линд.

-ЕУ има обврски кон Северна Македонија и ги поттикнувам сите домпломатски напори за ова прашање. Бугарија не треба да го блокира ова прашање. Реформите се спроведуваат заради граѓаните на оваа држава и реформата е добра за нив, кажа Линд.

Слични содржини