Луѓето родени во овој знак не можат без љубов, ако ги одбиете, тие никогаш нема да ви дадат втора шанса

од Берта Китинска

Близнаците се воздушен знак со кој управува планетата Меркур, тие имаат детска природа, многу се љубопитни, често несериозни. Нивната смисла за хумор е изразена. Тие  созреваат подоцна, пишува астрологот Александра Бјеjац.

Тие имаат вешти раце и брз ум. Понекогаш лукав, но весел изглед. Претежно редовни убави црти на лицето. Нивната физичка конституција е слаба. Рацете и рамената се убаво обликувани. Тие се прилагодливи.

Близнаци и работа

Тие честопати ја менуваат работата или работат на повеќе страни. Тие се многу информирани.  Честопати се во дилема и можат да бидат неодговорни.

Работните места што најмногу им одговараат се комуникативни, интелектуални работни места, како и сите работни места што вклучуваат акција и движење.

Не сакаат досада и статичност. Тие се одлични звучници.

Љубовта

Тие сакаат да менуваат партнери. Тие не се премногу чувствителни, но секогаш им треба некој. Тие не сакаат да бидат без љубов. И покрај сè, тие знаат да се жртвуваат себе си во врската. Понекогаш, иако не често, тие се склони кон депресија.

Во интимни врски, кога ве сакаат да чекаат ниту една секунда! Ако ви се јават и ве побараат  треба веднаш да бидете таму. Во спротивно, тие нема да ви дадат втора шанса.Тие сакаат да имаат добра комуникација со своите партнери и да се изразуваат убаво и јасно. Тие знаат како да ве остават без зборови ако направите грешка и не искористите шанса додека се заинтересирани за вас.

Тие се креативни во сексот, интимните врски им се многу важни. Тие се директни и ќе ви кажат што точно сакаат од вас. Тие сакаат целосно да го задоволуваат својот партнер во секоја смисла.

Можам да влезат во врска и интимен контакт со вас од љубопитност. Тие сакаат совршени врски.

Близнаци како пријатели

Како пријатели кога ќе ве прифатат – тоа е тоа. Во спротивно, тие знаат како да избегнуваат луѓе кои не ги лажат. Тие се многу пожртвувани пријатели, лојални и верни. Никогаш нема да ви биде досадно во нивното друштво.
Тие се сакаат себеси, но можат да бидат вашата поддршка во животот. Не влегувајте во дискусија со нив, затоа што ќе се изгубите во истата. Тие имаат свое мислење и ќе бидат искрени кога ќе ги прашате за совет. Тие секогаш гледаат на работите од два агли.

Здравје на Близнаци

Нивните нерви, респираторните органи, горните екстремитети се чувствителни, склони се на болка во рамото и ревматизам.Кога ќе се разболат, се опоравуваат побрзо од другите. Тие се генерално многу отпорни.

loading...

Слични содржини