Лукаревска: Датумот за избори не е партиски инает, СДСМ ќе издвојува голема победа во октомври

од Nikola Popovski

„Поентата не е по секоја цена да победи една или друга страна во ова препукување за датумот на изборите, туку преку еден партиски консензус да се избере соодветен датум“, вели потпретседателката на СДСМ и директорка на УЈП, Сања Лукаревска во емисијата „Жешко политичко лето“.

Според неа, нема партиски инает, туку постои сегмент што значи попис, која може да има преклопување во делот на изборната кампања.

„Ако не биде 17-ти, може да биде 24-ти октомври. Очигледно е дека со заедничката партиска поддршка од сите партии во земјата, ќе се избере најсоодветниот датум. СДСМ е фаворит и ќе биде голем победник на изборите“, потенцира Лукаревска.

Слични содржини