Лукашенко: Нема да има мобилизација во Белорусија

од Stefanija Kuzmanovska

Нема да има мобилизација во Белорусија, изјави белорускиот претседател Александар Лукашенко.

Тој рече дека одредени опозициски партии се обидуваат да ја развијат тезата дека е можна мобилизација и во Белорусија, како и во Русија.

Лукашенко посочи дека Белорусија сигурно ќе одговори на можните закани и обиди за терористички акти.

Слични содржини