Магичен шампон: Само 5 состојки ви се потребни и косата ќе ви расте како „луда“

Во просек, косата расте 12мм месечно, а со редовна употреба на овој шампон, косата ќе расте три до пет пати побрзо.

Клучната состојка е, како што веројатно претпоставувате, рицинусово масло, богато со рицинолеинска киселина, но и омега 6 и 9 киселини, кои заедно продираат низ косата и ја хранат. Покрај тоа, рицинусовото масло помага во циркулацијата и спречува кршење на косата.

СОСТОЈКИ:

3 лажици рицинусово масло

40 мл природен сапун од маслиново масло

2 лажички кокосово млеко

30мл маслиново масло

15мл мед

Сè што треба да направите е да ги измешате сите состојки добро и да ги истурите во едно шише. Користете како што би користеле редовен шампон, а резултатите ќе ги видите за неколку недели.

Слични содржини