Мајмунски сипаници и вакцинација во САД: Ќе бидат испорачани 800.000 вакцини

од Stefanija Kuzmanovska

Д-р Ентони Фаучи, главниот медицински советник на претседателот на САД, вели дека е неопходно вакцинацијата и тестирањето за оние кои се заразиле или се потенцијално изложени на ризик од мајмунска сипаница да се извршат на исправен начин.

Според него, бројот на испорачани вакцини во САД во наредните денови треба да надмине 800.000.

Фаучи конкретно предупредува дека фокусот мора да биде на оние најранливите.

Слични содржини