Актуелно
Почетна / Актуелно / Македонија ќе добие национална телевизија посветена само на домашната музика

Македонија ќе добие национална телевизија посветена само на домашната музика

По стапките на соседна Бугарија, која што ја има популарната телевизија Планета, која што лансираше голем број на музички ѕвезди, и Македонија наскоро ќе добие своја национална телевизија посветена на домашната музика, која што ќе има свои ексклузивци од народната и забавната музика, информира Фокус.

televizija-daljinski-670x453

М24 ќе започне да се емитува на почетокот на есента, а веќе се работи на опремувањето на две студиа, и тоа централното во Охрид, и уште едно во Скопје.

Иако сеуште целата работа се држи во тајност, успеавме да дознаеме дека еден од сопствениците и уредниците на телевизијата ќе биде Ване Петкоски од Охрид, долгогодишен продуцент во австралиската ИН ТВ.
,,Веќе се работи на адаптирање на три студиа, опремуваме цела зграда во Охрид, со најсовремена опрема за снимање и според највисоките светски стандарди. Сопственици на телевизијата сме јас и уште двајца бизнисмени, но нивните имиња ќе ги откриеме подоцна, сега сеуште не е време за тоа

Текстот во целост прочитајте го тука

loading...