Македонско-црногорска вежба на „Криволак“

од Nikola Popovski

Билатералната македонско-црногорска вежба со борбено стрелање заврши вчера на полигонот „Криволак“ во Северна Македонија.

Според Министерството за одбрана, питомците на Воената академија во Скопје, на кои им беше дадена артилериска поддршка од припадниците на Армијата на Црна Гора, учествуваа во вежбата.

На последниот ден од вежбата присуствуваа и генералите Васко Ѓурчиновски и Милутин Ѓrуровиќ, началниците на Генералштабот на армиите на двете земји.

Слични содржини