Македонците од утре можат да патуваат во Австрија

од Берта Китинска

Австриското Министерство за здравство  соошти дека  со новата уредба која стапува во сила утре (24 јуни), граѓаните на Северна Македонија, Албанија и Србија ќе можат да патуваат во оваа европска земја.

Нови 11 држави се вклучени на листата безбедни земји поврзани со пандемија на Ковид-19, со што се овозможува полесно патување на нивните граѓани во Австрија.

Слични содржини