Макрон: ЕУ може да биде „блокирана“ од големо присуство на крајната десница во ЕП

од Milan1
630 прегледи

Францускиот претседател Емануел Макрон предупреди дека ЕУ ризикува да биде блокирана од големо екстремно десничарско присуство во Европскиот парламент по изборите оваа недела.

„Ако Франција испрати многу голема делегација на екстремната десница, ако другите големи земји го сторат тоа, Европа може да биде блокирана“, изјави Макрон за француски медиуми.

„Мораме на 9 јуни (кога Франција гласа) да се бориме да ги одбраниме оние што се борат за Европа, бидејќи Европа не штити“, истакна Макрон

Слични содржини