Актуелно
Почетна / Македонија / Малата Мила ја победи болеста, по хемотерапијата заѕвони на ѕвончето во Детската клиника во Скопје (ВИДЕО)

Малата Мила ја победи болеста, по хемотерапијата заѕвони на ѕвончето во Детската клиника во Скопје (ВИДЕО)

Мила вчера заврши една голема битка и сите се радуваме заедно со неа.

Малата Мила заѕвоне на ѕвончето за оздравување и тоа значи дека ја победила болеста и заминува дома. По Румеса, Мила е второто детенце кое овој месец заминува здраво и живо дома.

„Многу мила, една мала Мила! Денес и на оваа прекраснотија и велиме збогум и се гледаме кога ќе пораснеш голема девојка, кога ќе станеш докторка и кога и ти ќе лекуваш дечињата.Денес клоцна една голема грижа, така и треба #ДетскаКлиника“, напишаа од здружението на граѓани САНО, кое ги поддржува децата и нивните семејства и работи кон подобрување на условите во здравството, образованието и социјалната грижа“, на напишаа на фејсбук страната организацијата Сано, здружение на родители и пријатели на децата лекувани од рак и нивните семејства.

Многу мила, една мала Мила ! Денес и на оваа прекраснотија и велиме збогум и се гледаме кога ќе пораснеш голема девојка, кога ќе станеш докторка и кога и ти ќе лекуваш дечињата. Денес клоцна една голема грижа, така и треба 🙂 #DetskaKlinika

Публикувахте от SANO в Сряда, 8 април 2020 г.

loading...