Малиот Гаврило пристигна во Будимпешта, веќе започнаа првите анализи (ФОТО)

од Stefanija Kuzmanovska

Гаврило Ѓурчевиќ од Крагуевац, за кого беа собрани парите за лекот „Золгенсма“, пристигна во Будимпешта, каде веќе започнаа првите анализи.

Ова беше објавено на страницата на Инстаграм „загавриловупобеду“ на која, меѓу другото, стои:

– Гаша добро се држи, а ние ги чекаме резултатите и се надеваме дека сè ќе биде во ред и дека Гаврило ќе го добие Золгенсма на почетокот на јуни.

За потсетување, Гаврило синоќа замина за Будимпешта, каде ќе прими лек.

За Гаврило Ѓурчевиќ, осуммесечно момче кое страда од спинална мускулна атрофија тип 1, како што соопшти Министерството за здравство вчера по разговорите меѓу претседателот на Србија, Александар Вучиќ и претставниците на министерството, обезбедени се средствата кои недостигаа за лекување на ова момче!

Според Министерството, средствата се на располагање на семејството веднаш, така што Гаврило може да биде упатен на лекување во најбрз можен рок.

Слични содржини