Мажот во овој знак е тешко да се освои, а уште потешко е да се задржи

од Берта Китинска

Тие се толку посебни кога станува збор за љубовта …

Ако сте за заљубени во маж кој е роден во знакот на Девица, не знаеме дали да ви честитаме за изборот или да ви понудиме рамо за плачење ако сте премногу романтични по природа. Бидејќи, мажот Девица има тенденција да одделува аспекти од својот живот, што и ’отежнува на„ другата половина “да открие дали мисли на неа кога тие не се заедно или не  му е гајле.

Како да го направите патувањето инвестиција

Мажите девици се практични и прагматични. Значи, дури и ако тој е лудо заљубен во вас, постои можност тој да биде толку зафатен со работа што ќе заборави да ви се јави на крајот на денот.

Не е невозможно да направите мажот Девица да се чувствува копнеж кон вас, но понекогаш може да биде „голем залак“.

Еве што треба да направите за да ја задржите вашата машка Девица во умот нон-стоп.

  1. Бидете сигурни

Со Девиците владее шестата соларна куќа на астрологијата, која се однесува на здравје, грижа за себе и дневна рутина. Тоа е една од причините зошто Девиците се толку практични.

Мажот Девица не бара компликации во неговиот живот. И не само што не ги бара – тој не ги сака!

Тој ќе ги почитува сите на кои може да им верува и кои ќе му веруваат кога ќе бидат разделени.

Најмногу ќе му недостасувате кога знае дека може да ви верува, да се потпре на вас и да верува во вашето присуство во секоја ситуација.

  1. Испратете му фотографии

Со девиците управува Меркур, планетата на комуникацијата. Бидејќи мажите се визуелни типови, добро е да ја искористите неговата потреба за комуникација што ќе ги скокотка и неговите очи и мислите.

Испратете му ја вашата фотографија кога најмалку очекува. Тој сигурно ќе помисли на вас веднаш штом ќе го види вашето лице. Тоа е совршен и лесен начин да бидете сигурни дека се сеќавате колку многу ви недостасува.

  1. Потсетете го на вашето заедничко време

Девиците можат да бидат зафатени со работа, но тоа не значи дека се целосно незаинтересирани за романса.

Испратете му сувенир на социјалните мрежи или потсетете го на смешна приказна за која се сеќавате дека ќе го насмее и ќе ве натера да се видиме што побрзо.

Тоа е и суптилно, и ефикасно и забавно.

  1. Дајте му простор

Дури и ако е лудо за заљубен во вас, мажот Девица ќе биде среќен да поминува време со пријатели, роднини или сам. Токму овие моменти, кога не сте заедно, му помагаат да сфати колку навистина му недостасувате.

Мажот Девица не може да се пропушти ако сте постојано заедно. Колку повеќе време поминува без вас, толку поинтензивно ќе се заљуби – дури и повеќе отколку што можете да замислите.

  1. Имајте стимулативни разговори

Бидејќи Девицата е хороскопски знак со кој управува Меркур, не заборавајте дека вашиот маж сака да учи од вас. Мажите девици ценат интелигентни луѓе со кои можат да водат длабоки разговори.

loading...

Слични содржини