Медведев: Ќе ги ликвидираме терористите од Кримскиот мост

од Stefanija Kuzmanovska

Заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија, Дмитриј Медведев, денеска изјави дека Москва мора да одговори на терористичкиот напад на Кримскиот мост така што ќе ги ликвидира одговорните терористи.

Медведев, во своите писмени одговори, објавени на профилот на Телеграм на руската новинарка Надана Фридрихсон, навел дека „Русија може да одговори само со ликвидација на терористите, како што е случај во целиот свет“.

Тој го препиша злосторството, во кое загинаа три лица, „на пропаднатата украинска држава“.

Слични содржини