Меланија Трамп се прости со „Белата куќа“ (ВИДЕО)

Сè уште актуелната прва дама на САД, Меланија Трамп, ќе ја напушти Белата куќа за само два дена.

По тој повод, таа и се обрати на нацијата. Таа посочи неколку проекти што ги спроведе семејството Трамп во текот на последните четири години, и кога станува збор за обнова и одржување на Белата куќа.

“Во 2018 година, го завршивме првото комплетно реновирање на кралските бањи од 1950-тите. Исто така, го реновиравме претседателскиот лифт. Една година подоцна, започнавме повеќемесечно реновирање на подот на Источна соба. Кугланата исто така беше подложена на целосно реновирање во 2019 година и се надевам дека ќе биде во иднина простор во кој ќе уживаат сите што го користат, истакна Меланија.

Исто така, се осврна и на пандемијата на коронавирусот, но и на реновирањето на Цветот и градината. “Во текот на 2020 година, нашата земја претрпе уништувачка и неочекувана загуба на живот поради пандемијата Ковид 19. Бидејќи ова поглавје се приближува кон крајот, важно е да се препознаат многу луѓе и кабинети без кои мојата улога како прва дама не е можна”, рече Меланија. на сите вработени во Белата куќа кои и помогнаа за време на проектите на кои работеше.

loading...

Слични содржини