Михајловиќ: Го сонував својот погреб и научив да плачам

од Nikola Popovski

Синиша Михајловиќ, легендата на српскиот фудбал и тренер на Болоња, зборувал за италијанскиот Скај Спорт за борбата против леукемијата.

Популарниот Миха неодамна објавил автобиографска книга, во која најголем фокус е ставен на борбата против злобната болест.

„Животот е прекрасна работа и кога ќе поминете низ она низ што поминав јас, ќе научите да уживате во сè во потполност, во сите детали. Роден сум двапати, на 20 февруари 1969 година и на 29 октомври 2019 година, 50 години подоцна. Да се ​​види силен човек како плаче е нежно, со оваа болест научив да се справувам со емоциите, да плачам и не се срамам да го правам тоа. Никој не треба да се срами. Претходно се чував во себе и тогаш сфатив дека плачењето е добро. Покажете им емоции на луѓето што ги сакате“, изјавил Михајловиќ.

Михајловиќ признал дека се борел со страв.

„Се разбира, се плашев и ја поминав ноќта сам со своите мисли … Не е лесно. Неколку пати сонував за мојот погреб. Но, никогаш не ја изгубив надежта, поврзана со желбата за борба, се хранев со храброст. Секако, ништо немаше да се случи ако не беа докторите, но немаше да успеам ако не бев храбра. Поддршката на луѓето предизвика две чувства, јас бев среќен кога ги видов собрани, кога дојдоа да ме поздрават и се чувствував тажно што не можам да бидам со нив. Длабоко во себе, никогаш не се сомневав“, изјавил Михајловиќ.

loading...

Слични содржини