Милевски: Оној кој ќе се обиде да ги лажира податоците на пописот ќе одговара

од Берта Китинска

Министерство за локална самоуправа, Горан Милевски во емисијата „Само Вистина“  вели дека верува во Државниот завод за статистика и е уверен дека ќе се направи реален попис.

-Не ми е јасно зошто во оваа земја мора да има толку различни ставови во секоја тема да се меша политика. И онаму каде е статистика се меша политика секоја година се одлага и се бара причина за да нема попис претендираме да одмие кон ЕУ, а 20 години не сме се попишале. Верувам во Државниот завод за статика, но и директорот уверува дека ќе се направи реален попис кој ќе исцрта се што е во државата. Кој ќе има бенефит ако не ги примете попишувачите? .Оној кој ќе се обиде да излаже ќе одговара, секој податок ќе може да се провери, вели Милевски.

loading...

Слични содржини