Милош Вучевиќ: СНС се приклучува на Движењето за народот и државата, поддршка за Александар Вучиќ

од desk4

Милош Вучевиќ, новиот претседател на Српската напредна партија (СНС), изјави дека СНС ќе се приклучи на Народното движење, конкретно на Движењето за народот и државата, кое го води Александар Вучиќ. Вучевиќ истакна дека СНС е предна партија во Србија и ќе продолжи да работи со иста политика и ритам како претходно. Тој најави дека ќе го поддржува Александар Вучиќ како претседател на државата и дека СНС ќе го задржи својот статус како најсилна партија.

Вучевиќ го опиша преодот како мирна транзиција, во која Александар Вучиќ не ја напушта партијата, но нема да биде претседател како во претходните 11 години. Истакна дека на собранието на СНС имало емоции и дека тоа е почит кон Александар Вучиќ за неговиот начин на работа и водење на партијата, како и за односот што го има со членството и поддршката што ја има од нив.

 

Слични содржини