Митровски: Лични се причините поради кои Јанева ги предаде предметите на ЈО

од desk2

„Постојат и лични причини зошто Катица го напиша тоа фамозно писмо со кое ги ополномоштува републичкото обвинителство да ги преземе предметите, со тоа два од трите основи отпаѓаат со кои и е одреден притворот.

Меѓутоа треба да се разбере дека , можност да го повтори дејството секако отпаѓа, бидејќи влијанието врз сведоци не секогаш е поврзано со работото место, а притворот беше определен и поради опасност од бегство“, изјави јанаки Митровски – адвокат во емисијата 10 минути на ТВ21.

Слични содржини