Моќна комбинација на две состојки: Стар рецепт кој го зајакнува имунитетот и штити од вируси! 

од Берта Китинска

И медот и лукот имаат извонредни медицински ефекти и се многу корисни за здравјето и зајакнување на целиот организам, но вкусот не го сакаат сите. Ако го направите овој ферментиран лук, ќе добиете одлична алатка за борба против вируси, настинки и грип, како и за зајакнување на имунитетот, само со помалку лутина и тежок мирис.

Најтешката работа, се разбира, е чистење на лук, и ви треба толку многу за да ја наполните теглата на околу една половина или три четвртини. Најбрзиот начин да го направите ова е остро да го излупите секое чешне со рамната страна на ножот, така што ќе се олупи најлесно. Во исто време, тој ќе ослободи малку сок.Наполнете ја теглата и прелијте го со медот, а потоа затворете го и оставете го на темно и ладно место. Повремено вртете ја теглата надолу, па повторно нагоре.

Процесот на ферментација започнува благодарение на токму тој сок од лук.

За една недела, меурчињата ќе се појават на површината, а ферментацијата трае околу еден месец, кога веќе можете да го консумирате лекот.

Слични содржини