МТСП: Сместување и финансиска помош за семејството чии деца трагично загинаа во пожар во Шуто Оризари

од Ивана Рамаданова

По веста за трагичната смрт на двете малолетни деца во Шуто Оризари, министерката Рашела Мизрахи во рамките на нејзините надлежности испрати стручни лица на терен со цел навремено згрижување на семејствата.

„Екипа на ЦРС Скопје направи увид на лице место. Според надлежностите на МТСП, понудено им е сместување во рамките на објектите за поддржано живеење во Визбегово, а веќе едно од семејствата кое прифатило, ќе биде сместено веднаш“, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Исто така, МТСП ќе обезбеди еднократна парична помош за семејствата, како и рефундирање на средствата за погребални услуги, за семејството на починатите.

Министерството за труд и социјална политика уште еднаш изразува длабоко жалење за немилиот настан кој вчера ја потресе земјава.

Слични содржини