Муцунски: Само со патриотски одлуки можеме да го продолжиме патот на нашите предци

од Stefanija Kuzmanovska

Градоначалникот на Аеродром, Тимчо Муцунски, упати честитка по повод денешниот празник.

„Честит Илинден Македонијо! Илинденците со својата жртва го подготвија патот на партизаните, а преку нивното дело стигнавме до независна и суверена Република Македонија. Секоја генерација си има свои битки, па така и нашата. Само со патриотски одлуки можеме да го продолжиме патот на нашите предци, но и да обезбедиме подобра иднина за нашите поколенија. Борбата за Македонија продолжува, честит Илинден!“, стои во честитиката од Муцунски.

Слични содржини