Актуелно
Почетна / Слајдер / МВР: Приведени 36 лица не го почитувале полицискиот час

МВР: Приведени 36 лица не го почитувале полицискиот час

Согласно податоците МВР ја соопшти статистиката по однос на ограничување на движењето на граѓаните како една од мерките за справување со коронавирусот во текот на изминатото деноноќие.

Полициски час

Вкупно 56 лица не ја почитувале забраната за ограничување на движењето, од кои 1 лице е на возраст над 67 години, а 2 лица се до 18 години.

Приведени се 36 лица, а за останатите земени се податоци за понатамошно постапување.

На 307 лица се издадени решенија за изолација, а 188 лица потпишале изјава за самоизолација.

loading...