На 26 октомври во американскиот Конгрес ќе се расправа за Западен Балкан

од Milan1

Во американскиот Конгрес на 26 октомври ќе се одржи расправа со наслов „Ангажман на САД на Балканот”, на која треба да се дискутираат насоките на американската политика.

Сослушувањето треба да се одржи во 14 часот по локално време, или 20 часот по средноевропско време, според веб – страницата на Одборот за надворешни работи.

Пред неколку месеци, искусниот дипломат Габриел Ескобар беше назначен за специјален пратеник на САД за Западен Балкан.

Слични содржини