Актуелно
Почетна / Македонија / Политика / На денешен ден или тогаш кога беше згазена демократијата во Македонија!

На денешен ден или тогаш кога беше згазена демократијата во Македонија!

Треба да се сеќаваме на овој ден, ден кога новинари  беа исфрлени од собраниската сала. На сила беа избуткани од местата каде што ги следат седниците и известуваат за собраниските активности.НЕ им беше дозволено да ја работат својата работа. Дел сами си излегоа без отпор , а се спротставија  само претседателот и членовите на ЗНМзнм

На денешен ден пред три години власта удри врз македоннките пратениците од опозицијата. Пратениците на власта и владините министри тоа го гледаа  , дел се ситеа, дел молчеа а некои и алаудираа, но ниту еден пратеник од власта не застана да ги брани колегите од опозицијата , додека полицајците ги макљаа и влечеа надвор од собраниската сала.

sm24-септември-тепачка-собрание16032013193207_24 декемвриsliki 24 6716mala 24 декември- најголемиот срам за секоја влас,  за секој пратеник, за секој граѓанин на Македонија.

 

loading...