Над 1.000 војници на терен: Армијата беспоштедно излезе за своите граѓани и државата (ФОТО)

од Берта Китинска

1614 е бројoт на припадници на Армијата кои деновиве излегоа на терен да ги гаснат огновите. Над 1.000 припадници на Армијата секојдневно се ставени на располагање.

-Динамиката на прелетите беше исто така на граница на возможното – македонските хеликоптерии имаа над 300 налети и исфрлија повеќе од 650 тони вода на огнената стихија. Беспоштедно, Армијата излезе за своите граѓани и државата, вели министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

Слични содржини