Најголемите хитови на Ѓорѓе Марјановиќ (ВИДЕО)

од Берта Китинска

Денес почина Ѓорѓе Марјановиќ, легендарен пејач и една од најголемите музички ѕвезди во поранешна Југославија. Зад него остануваат незаборавни приказни, но и бројни стихови и песни.

Тој беше една од најголемите југословенски sвезди, популарен со децении, од 1960-тите до 1980-тите.

Слични содржини