Најмалку 400 руски војници загинаа вчера, тврди Украина

од desk4

Најмалку 206.600 руски војници се убиени од почетокот на војната – 400 се „елиминирани“ вчера, тврди Украина.

Во своето секојдневно ажурирање на руските загуби, украинското Министерство за одбрана соопшти дека исто така уништило 3.797 тенкови и 2.993 беспилотни летала.

Русија не објавува ажурирања за своите борбени загуби.

Слични содржини