Најмладиот починат во вчерашната статистика бил со прекумерна тежина и тешка форма на пневмонија

Во вчерашната статистика, најмладиот починат пациент беше на 33 годишна возраст.

Како што информира министерството за здравство бил со прекумерна телесна тежина и со тешка билатерална пневмонија.

Пациентот бил хоспитализиран на почетокот на месецов во градската општа болница ,,Осми септември“со ниска сатурација и бил подложен на неинвазивна механичка вентилација.

Тој покрај својата терпуја, примил и конвалесцентна плазма и озон, но за жал бесзуспешно, по што синоќа починал, велат од ресорното министерство.

Слични содржини