Најмногу заразени со Ковид-19 во Скопје и Тетово

од Vladimir Zorba

Министерството за здравство соопшти дека бројот на активни случаи на заразени со ковид-19 во Македонија изнесува 588.

Најмногу активни случаи има во Скопје – 183, следуваат Тетово со 149 и Куманово со 71 активен случај.

Според епидемиолошки анализи во моментов дистрибуцијата по останатите градови е следна: Гостивар 45, Битола 25, Струмица и Дебар по 17, Кичево 16, Прилеп и Охрид по 11, Струга 7, Велес, Кочани и Валандово по 5, Кавадарци 4, Штип, Свети Николе, Радовиш и Берово по 3, Гевгелија и Пехчево по 2 и Делчево 1.

Слични содржини