НАСА потврди за присуство на вода на површината на Месечината

од Stefanija Kuzmanovska

НАСА денеска го потврди присуството на вода на Месечината, што е историско откритие.

Тоа е направено со помош на SOFIA, опсерваторија на НАСА, со која управуваатзаедно со „Германскиот центар за авијација“.

Пол Херц, во име на НАСА, рече дека се работи з а достигнување што открива како се дистрибуира водата и не е ограничена на ладни места во близина на половите.

Тој исто така наведува како ова откритие покренува нови прашања, вклучително и како се формирала водата и како може да преживее во тешки услови и без воздух.

loading...

Слични содржини