НЕ Е ЛЕСНО ДА ИМАТЕ ПОДРУМ ВО ГЕРМАНИЈА: Забрането е складирање на ОВИЕ работи во подрумски простории

Одредени предмети во Германија се забранети да се чуваат во подрумски простории и доколку не внимавате на нив, ризикувате високи казни. Складирањето на одредени работи може да ги доведе граѓаните во животно-загрозувачки ситуации.

од Vladimir Zorba
287 прегледи

За многу луѓе, поседувањето сопствен подрумски простор е вистински благослов за складирање на работи што не им се потребни во секојдневниот живот.

Сепак, се препорачува претпазливост бидејќи има одредени предмети кои не само што се забранети, туку и опасни за чување во подрум. Секој што не ги почитува овие правила не само што ризикува високи парични казни, туку, во најлош случај, ситуација опасна по живот.

Опасност од пожар и експлозија поради одредени предмети

Многу луѓе не се свесни за тоа, но заштитата од пожар игра клучна улога во користењето на подрумските простории.

Материјалите како бензин, гориво, средства за дезинфекција, моторно масло, плински боци, стари весници и хартија може да бидат опасни, наведуваат германските медиуми.

Постојат неколку причини за тоа: не само поради опасност од пожар, туку и поради потенцијални експлозии. Во подрумот не смеете да чувате повеќе од 20 литри запалива течност.

Строги правила за складирање и работа во подрумот

Но, не е регулирано само складирањето на нештата. Одредени активности, исто така, треба да се избегнуваат или барем однапред да се договорат со сопственикот. Користењето на подрумот за спална соба, соба за хоби или работен простор може да доведе до проблеми со соседите.

Дури и складирањето на прехранбени производи како што се компири или варена храна мора да биде безбедно за да се избегне привлекување на штетници.

Во заедничките подруми се применуваат уште построги упатства за да се избегне недостаток на простор и меѓусебни конфликти.

Не е дозволено долгорочно складирање на гломазни предмети или велосипеди без дозвола. Затоа, препорачливо е да се провери актуелната регулатива пред да се користи подрумот за да се избегнат казни и да се обезбеди безбедност на сите станари, пишуваат германските медиуми.

Слични содржини