Актуелно
Почетна / Магазин / Некоја крв е „послатка“ од другите: Ако ја имате оваа крвна група, вие сте жив мамец за комарци

Некоја крв е „послатка“ од другите: Ако ја имате оваа крвна група, вие сте жив мамец за комарци

Женките комарци зависат исклучиво од протеини од човечка крв, а сепак за нив некои се „повкусни“ од другите, пренесува „Курир“.

Во секое општество, постои личност која е попривлечна за комарците, додека има и такви кои ги избегнуваат во широк лак. Луѓето со крвна група Б се наоѓаат во златна средина.

За што точно станува збор?

Имено, како што тврдат од Универзитетот на Флорида, еден од водечките фактори е вашата крвна група.

За комарците, вашата крвна група е најважна, но не и за мажјаците. Женките комарци зависат исклучиво од протеини од човечка крв, а некои сепак се „повкусни“ од другите.

Така, истражувањето докажа дека луѓето со нулта крвна група се двојно привлечни од оние со крвна група А, која најчесто ја заобиколуваат. Луѓето со крвна група Б се во златна средина.

 

loading...