Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Нетрадиционални професии, за коишто не би претпоставиле дека постојат

Нетрадиционални професии, за коишто не би претпоставиле дека постојат

Благодарение на технологијата, се бележи голем напредок во светот, а во исто време се наметнува потребата за различни и нови професии, коишто денес звучат чудно, но би можеле во иднина да станат сосема вообичаени.

Хрватски Cosmopolitan направи листа на нетрадиционални професии за коишто не би претпоставиле дека постојат.

Tagger

Нивна главна работа ќе биде да гледаат серии и филмови и потоа да ги категоризираат или “тагнат“ врз основа на заеднички карактеристики. Овие тагови ќе му помогнат на Netflix да предложи дополнителни серии на гледачите со оглед на она што го гледале претходно.

Преведувач на емотикони

Целта на овој преведувач е да им помогне на компаниите да се снајдат во “морето“ од емотикони и при нивно користење да избегнат непријатни ситуации. На пример, подигнат палец во западната култура значи “да“, но на Блискиот исток тоа е гестикулација со слично значење како среден прст…

Адвокат за социјални медиуми

Нивна задача ќе биде да ги познаваат законите за социјалните мрежи за да помогна во решавање на спорови и специфични ситуации. Некои од случаите со коишто би се среќавале може да бидат интернет булинг или малтретирање, следење преку интернет, кражба на идентитет, нарушување на приватност…

Кои се останатите, прочитајте на следниот линк!

loading...