Неверојатен начин да се излечи болката во зглобовите и коските

од Vladimir Zorba

Болките во коските и зглобовите често доведуваат до развој на хронични воспалителни процеси или други сериозни заболувања. За да се реши овој проблем, треба да ги “подмачкате” зглобовите и да го спречите нивното “вкочанување”, да се зацврстат коските и да го намалите воспалението.
А, еве и го лекувањето …

Некои луѓе тврдат дека болката во коските не постои. Само болни зглобови и нерви кои ги опкружуваат, бидејќи коските немаат доволно чувствителност.
Болката во коските и зглобовите, ако не е поврзана со оштетување, може да биде предизвикана од артритис, гихт, остеоапороза и некои автоимуни заболувања. Таа, исто така може да биде поврзана со хронично воспаление.

Ако страдате од болки во коските и зглобовите, направете го ова супер силно народно средство -лек кој ќе го намали воспалението, ќе ги зајакне коските и ќе ги “смачка” зглобовите.

Болката во зглобовите е честа поплака по болест, вклучувајќи и грип. Обично се јавува околу 3 недели по инфицирањето. Внимавајте при сексуално преносливи инфекции, особено со кламидија, инфекции на бубрезите и уринарниот тракт, на дигестивниот систем, на пример салмонелоза, дизентерија и други, респираторни инфекции.

Овој рецепт комбинира производи со посебни лековити својства. Џубирот има моќни антиинфламаторни својства, кои од своја страна, го зајакнуваат имунолошкиот систем и дејствуваат како превенција на многу болести. Во овој рецепт присуствуваат моркови и зеленчук, полни со важни хранливи материи за подобра коските и зглобовите систем.

Потребни производи:

5-6 моркова (во зависност од големината)
1/2 лажичка црн пипер
2 сантиметри свеж корен од ѓумбир
1 сантиметар корен од куркума (или 1/2 лажичка куркумов прав)

Начин на приготвување:

1. Ако сакате, можете да ги исчисти морковите.
2. Исчистете го ѓумбирот и куркумта.
3. Додадете ги сите состојки во блендер или соковник.
4. Измешајте додека не се добие хомогена смеса.

Начин на лекување:

Пропорциите се за еднократна употреба. Пијте 50 до 60 милилитри, три пати на ден, во текот на половина час пред појадок, ручек и вечера.

Слични содржини