Во однос на изборниот ден Николоски посочи дека требаше Заев да излезе и да му честита на ВМРО-ДПМНЕ, но тој излегол на прес конференција во 1:30 утрото кога луѓето спијат, збунет и без доблест за одговорност и признавање на пораз.