Николовски: Ќе се обидеме да го вратиме Димитриевски во СДСМ

од Nikola Popovski

Генералниот секретар на СДСМ и вицепремиер за борба против корупцијата, Љупчо Николовски вечерва најави дека владеачката партија ќе се обиде да го врати Максим Димитриевски во своите редови.

-СДСМ ќе влезе во постапка во која верувам на база на сите дискусии кои сме ги имале после изборите ќе извлече поуки, ќе донесе многу одлуки. Затоа што сме единствената инклузивна отворена и модерна коалиција во која членуваат и на позиции се и луѓе кои не се партиски членови, а ја добиле честа и одговорноста д асе носат со тие позиции во име на граѓаните. Верувам дека и овој предизвик пред кој се наоѓаме ќе го решаваме сите заедно и дека обединети, со многу промени и детектирани слабости и отстранување на истите, ќе биде партија која ќе биде целосно подготвена за следните предизвици, истакна Николовски во емисијата „21 анализа“, додавајќи дека „ќе се обидат да направат се“.

Максим Димитриевски освои втор мандат како градоначалник на Куманово, но без поддршката од партијата, откако одлучи да настапи сам на локалните избори. Тој беше исклучен од СДСМ по објавата дека ќе поднесе кандидатура како независен кандидат.

 

Слични содржини